piektdiena, 2011. gada 4. novembris

Akvalande

Jā, es nezinu, vai ir vērts rakstīt par to, kādā stāvoklī tā tagad ir, un, kas no tās atlicis. Puvuši dēļi, izlūzuši, dēļi, sarūsējušas skrūves, atkritumi, sarūsējušas izkārtnes. Galvenie apmeklētāji ir pārdaugavieši - 99% krievu izcelsmes 70 -80% pensionāri vai veci cilvēki. Jo pensionāriem laikam ir baigā atlaide jāmaksā nevis 5 ls, bet 2 ls uz visu dienu. Un tad var pirtiņā ieiet, papeldēt, džakūzī pasēdēt. Bet par piecīti uz visu dienu! Varētu šķist kārdinoši - un šķita arī man.

Ruslans izstāstīja, ka bija gadījums, ka Akvalandē kāds uz šļūcamā kalniņa bija saspraudis žiletes. Un pēc tam, kāds ar viņām sagriezās. Mēs žiletes nespraudām, bet mūs tāpat izdzina ārā. Vienīgā jautrā atrakcija, izņemot elpas aizturēšanu džakūzī, (starp citu cilvēki esot dīvaini skatījušies uz to kā es aizturēju elpu guļot ar seju ūdenī - un izskatoties beigts) bija slidkalniņš. Vidējais slidkalniņš, jo "lielais", kurš nemaz nav tik liels nestrādāja. Lai nu kā... bet nobraucot dažas reizes tas kalniņš arī paliek garlaicīgs un tad tur var jau izpausties radoši un braukt lejā uz vēdera, atmuguriski, kājās stāvot, vai pat rīkot cīņas, kuru mērķis ir neļaut uzkāpt pa slidkalniņu augšā - lejot ūdeni un grūžot vienam otru.

Un tas laikam neskaitās labi... un tas laikam ir pret noteikumiem. Un tā vieta laikam nav domāta jauniešiem. Es saprotu pensijas gados cilvēkus, kuri tur iet - par 2 ls un priecājas visu dienu. Un vispār man liekas, ka tā vieta darbojas ar zaudējumiem, un, ka īpašniekam ir vienalga, un, ka tur tiek atmazgāta oligarhu nauda.

Lai nu kā mūsu sejas gan jau tagad ir kaut kur blakus "žilešu spraudēju" sejām.

Un dažreiz lētāk un vairāk nav labāk. Jo labāk iztērēt 5 ls par normālu akvaparku un aizbraukt uz Jūrmalu un tur kaut 2 - 3 stundas no sirds izpriecāties, jo visa diena Akvalandē ir par daudz un tur nav īsti nekā, ko izbaudīt... Tas ir tāpat, kā nopirkt lielu, lētu, nebaudāmu kūku un izmest ārā. Tā vietā, lai nopirktu mazāku kūku un izbaudītu katru kumosu. Dzīve ir par īsu, lai mēs visu laiku pirktu lielākos un lētākos iepakojumus un ietaupītu uz lietām, uz kurām labāk neietaupīt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru