ceturtdiena, 2010. gada 25. februāris

Ēst augus esot apsveicami...

Lika aizdomāties un lika padomāt, bet biju to domājis par to jau iepriekš.
Kādēļ cilvēki neēd gaļu, bet ēd citus dzīvus organismus un uzskata, ka tiem nav jūtu?
Tas ir tāpēc, ka tie cilvēki ir stulbi un nezin, ka jebkurai dzīvai būtnei ir jūtas - augam nesāp mazāk, kad to iznīcina, kā sāp govij, vistai - kad to nokauj. Veģitārieši iespējams pat ir lielāki maitas nekā cilvēki, kas ēd gaļu. Cilvēki, kas ēd gaļu saudzē augus. Kas ir svarīgāks augs vai dzīvnieks? Cilvēki pārsvarā domā, ka dzīvnieks, jo tas ir līdzīgāks cilvēkam tīri vizuālā un un uzbūves ziņā, bet tas nenozīmē, ka viņam ir vairāk jūtu kā to ir augam. Patiesībā augam varbūt ir vairāk jūtu un tas, ka dzīvnieks tuvāk cilvēkam nozīmē tikai to, ka dzīvnieks ir tuvāk cilvēka nežēlībai. Augi var pastāvēt neiznīcinot citas dzīvas būtnes - cilvēki un dzīvnieki nē. Kurš tagad ir nežēlīgs un nejūtīgs? Paskatieties video un pasakiem man, ko domājat.



Iegūt enerģiju uz citu organismu rēķina - tos iznīcinot nav jauki. Lai dzīvo augi!

P.S. - Ja auglis ir gatavs - tādējādi miris, zem ābeles nokritis ābols tu to vari droši ēst - tas nevienam neko sliktu nenodara. Un tā pat ir arī ar dzīvniekiem, ja tas ir beigts - dabīgā nāvē, vai vismaz ne medībās un ne kautuvē, bet dabā - droši ēd arī to - tas ir atbalstāmi. Labu apetīti.

P.S.S. - Roberts Ziedinš tikko nedaudz mainīja manas domas. Tātad prakstiski ir 2 veidi kā cilvēks var dzīvot neiznīconot sevi un dabu.
1. Primitīvā sabiedrība - mednieki, zvejnieki, vācēji - bet strādā tikai tad, ja cilvēku skaits ir pietiekami mazs skaits... Mūsdienās, ja mēs atmestu agrikultūru un pārtikas kā arī citas rūpniecības lielākā daļa cilvēku vienkārši nomirtu.
2. Pilnīgi attīstīta civilizācija - Cilvēki pārtiek no enerģijas, ko iegūst no Saules, ūdeni izsūc caur ādu un uzņem no gaisa. Tie bija tie cilvēki "saules ēdāji" - vai kā viņus tur sauca. Un arī daba tiek litka mierā, planēta atjauno sevi.

Tātad izdomājiet paši, kuru ceļu vēlaties iet? Mūsu attīstītā, industriālā sabiedrība un mūsu dzīves stils nav iespējams ilgākā laika periodā. Lai piepildītos, kāds no šiem 2 scenārijiem ir vajadzīgas pārmaiņas sabiedrības domāšanā. Apgaismība.



Enerģija ir tur ārā! Neēd govi, neiznīcini dabu, lai iekoptu laukus un iegūtu maizi.
ELPO SAULI!

Un Roberts novēl jums nedomāt. Es piekritīšu pārāk liela domāšana izraisa problēmas. Lielāka māksla ir nedomāt nekā domāt. Meditējiet, eksistējiet un ļaujiet citiem un visam citam būt.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru